Like ons!
[Update] Bardet aan de start in Milaan-Sanremo, Parijs-Nice en Catalonië

De Klassiekers

[Update] Bardet aan de start in Milaan-Sanremo, Parijs-Nice en Catalonië

Romain Bardet doet dit jaar mogelijk mee aan Milaan-Sanremo. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe. Bardet deed lang geleden eens mee aan La Primavera, die vaak uitmondt in een sprint, maar door een goede klimmer ook zomaar solo kan worden gewonnen.

Bardet zal zijn definitieve besluit maken over deelname op de laatste dag van Parijs-Nice, die van 10 tot 17 maart wordt verreden. Vijf dagen later staat Milaan-Sanremo op de rol. ‘Het is zijn eigen keus’, zegt sportief directeur Julien Jurdie, waarmee hij aanduidt dat de bal bij de klimmer ligt. ‘Maar er is nog niets definitief. Alles hangt af van Parijs-Nice.’

‘Hij zou graag in Sanremo rijden, maar hij weet ook dat het geen invloed moet hebben op de Ronde van Catalonië, die twee dagen later start. Dat is een belangrijk doel voor Romain.’ Bardet is naast een goed ronderenner ook een fervent klassiekerrenner. Zodoende werd hij in 2018 derde in Luik-Bastenaken-Luik en tweede in Strade Bianche. In 2013 reed Bardet Milaan-Sanremo voor de eerste en laatste keer. Toen werd hij zeventiende. (Foto: Twitter Strade Bianche)

Update - 16.15 uur (22 januari 2019): Bardet naar Milaan-Sanremo 

AG2R heeft op Twitter het programma van het begin van het seizoen van Romain Bardet gedeeld. De Fransman start in eigen land met de Tour du Haut Var. Na de Classic de L'Ardèche en Parijs-Nice start hij ook in Milaan-Sanremo, de koers die hij zelf graag wilde rijden. Daarna vervolgt Bardet zijn voorjaar in de Ronde van Catalonië. 

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven