Van Aert richting Omloop: 'Anders dan tijdens de winter, voel ik nu geen druk' De Klassiekers

Van Aert richting Omloop: 'Anders dan tijdens de winter, voel ik nu geen druk'

Door Jasper den Boon 01 maart 2019 | 16:08


Wout Van Aert reed begin deze maand nog het wereldkampioenschap veldrijden en sloot met de cross van Maldegem zijn campagne af. Daarna volgde een periode van trainen, tot de Omloop morgen. Voor hem totaal anders dan een veldrit, vertelt hij aan Sporza.

'Anders dan tijdens de winter, voel ik nu geen druk. Dat voelt ook goed. Het is iets helemaal anders dan in de cross. Daar moet het vanaf de eerste trap meteen raak zijn en is een tweede plaats niet goed genoeg. Morgen zou dat wel een heel mooie uitslag zijn. Mijn benen kunnen goed voelen, maar het kan dan zijn dat het totaal niet goed genoeg is ten opzichte van de andere renners. Het zal achteraf kijken zijn hoe het gelopen is.'

Jumbo-Visma maakte al op meerdere terreinen indruk en dat zag Van Aert ook. 'De rest van de ploeg draait heel goed. Als we met de voorjaarskern die goede lijn kunnen doortrekken, zit er een mooie maand aan te komen. Ik had niet mijn gemakkelijkste winter. Ik ben terecht gekomen in een heel mooie ploeg. Vorig jaar heb ik mij geamuseerd in de klassieke koersen, ik kijk ernaar uit om overal een tweede keer aan de start te staan. Ik heb echt afgeteld naar dit moment. Dat is ook logisch. Ik wil overal een goeie beurt maken in mijn nieuwe omgeving.' (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws