[Update] Van Baarle doorstaat laatste test en start in tweeluik in Vlaanderen De Klassiekers

[Update] Van Baarle doorstaat laatste test en start in tweeluik in Vlaanderen

Door Bram van der Ploeg 31 maart 2019 | 11:22


Dylan van Baarle heeft Omloop Het Nieuwsblad als veertiende uitgereden, maar dat deed hij met een pink uit de kom. Dat zegt de Sky-renner tegen WielerFlits. Van Baarle kwam binnen in het peloton.

‘Er was een valpartij en dan raak je wat mensen en dan gebeurt zoiets’, zegt Van Baarle, die veel pijn heeft. ‘Het gebeurde op de Wolvenberg.’ Van Baarle raakte door de val achterop. ‘Op de Molenberg kwam ik net terug aansluiten, maar daar gingen ze vol, dus dan zit je er niet bij.’

Van Baarle besloot de koers wel uit te rijden. ‘Ik heb mijn vinger teruggezet. Dat is het enige wat je kunt doen. Toen deed het ook nog geen pijn’, aldus Van Baarle. 

Update - 8.10 uur (3 maart 2019): Gevallen Van Baarle moet Kuurne-Brussel-Kuurne geblesseerd missen

Dylan van Baarle start vandaag niet in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Sky-renner viel gisteren in de Omloop Het Nieuwsblad. Het is nog onduidelijk wat zijn handblessure precies inhoudt. Maandag gaat de Nederlander voor medisch onderzoek naar Manchester en waarschijnlijk een operatie', laat hij weten op de ploegsite.

Update II - 18.20 uur (6 maart 2019): Operatie Van Baarle geslaagd

Dylan van Baarle heeft de operatie aan zijn hand achter de rug. Dat liet hij weten via Instagram Stories. Daarop liet hij zijn ingepakte hand zien, die een nieuwe inhoud bevat. ‘Een plaatje met vijf schroeven erin. Ik ga kijken hoe ik me de komende dagen voel om weer op de fiets te springen.’

Update III - 10.05 uur (18 maart 2019): Van Baarle terug in training

Goed nieuws uit het kamp van Team Sky. Dylan van Baarle start een goede twee weken na zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad terug op de fiets. De Nederlander is begonnen aan zijn eerste training op de weg sinds een handblessure die hij opliep in de valpartij in het openingsweekend hem aan de kant hield

Update IV - 10.50 uur (25 maart 2019): Van Baarle terug in koers in voorbereiding op Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle start woensdag in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Nederlander heeft op zijn Instagramaccount laten weten te rijden in de Italiaanse etappekoers. Van Baarle gebruikt de koers als een voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Zijn voorbereiding op de twee grote doelen van dit jaar werd verstoord door een valpartij in de Omloop het Nieuwsblad. Na een goede drie weken zal Van Baarle dus weer terugkeren in het peloton.

Update V - 11.19 uur (31 maart 2019): Van Baarle op tijd hersteld voor Ronde en Roubaix

Dylan van Baarle is op tijd hersteld van zijn vingerblessure om aan de start te verschijnen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat laat ploegleider Servais Knaven van Team Sky aan het Algemeen Dagblad. Van Baarle rijdt op dit moment de Coppi e Bartali en die test heeft hij goed doorstaan.

Woensdag zal de Nederlander aan de start staan van Dwars door Vlaanderen, om vervolgens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden. Van Baarle miste door zijn blessure al Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem. Ook in Milaan-Sanremo stond hij niet aan de start. (Foto: Screenshot Team Sky)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws