Openingsweekend CCC valt tegen: 'Hebben geen tweede renner van niveau Greg' De Klassiekers

Openingsweekend CCC valt tegen: 'Hebben geen tweede renner van niveau Greg'

Door Marijn van den Berge 04 maart 2019 | 15:10


Na het openingsweekend mag er een eerste conclusie worden getrokken. En bij CCC is deze duidelijk: er moet nog veel aan de ploeg gesleuteld worden. Greg Van Avermaet kreeg amper hulp van zijn ploegmakkers en ook de ploeg zelf weet dat het beter moet.

‘Ik had ze sterker verwacht’, zei Van Avermaet direct na de finish van de Omloop tegen Het Nieuwsblad. Maar toen wist hij nog niet dat er lekke banden waren voor Gijs Van Hoeke, Guillaume Van Keirsbulck en Lukasz Wisniowski. Nathan Van Hooydonck en Jan Bakelants vielen. ‘Ze hadden tegenslag op slechte momenten. Ik ben zeker tevreden over hun prestatie’, draaide Van Avermaet bij.

Maar ondanks de pech vlamde CCC zeker niet. En dat mag ook niet echt van de ploeg verwacht worden, stelt ploegleider Valerio Piva. ‘Deze ploeg is ook maar gebouwd na de Tour de France van vorig jaar. Een tweede renner van het niveau van Greg hebben we niet.’ En dus is de boodschap voor de komende maanden duidelijk: shoppen en sleutelen. (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws