Benoot en Van Avermaet pronken met goede benen richting Strade Bianche De Klassiekers

Benoot en Van Avermaet pronken met goede benen richting Strade Bianche

Door Bram van der Ploeg 07 maart 2019 | 17:12


De favorietenlijst is oneindig als het peloton zaterdag vertrekt voor een nieuwe Strade Bianche, maar drie Belgen zijn in ieder geval klaar voor een nieuwe strijd op de grindwegen. Greg Van Avermaet, Wout van Aert en Tiesj Benoot voelen zich goed.

Tiesj Benoot: 'Met benen Omloop meedoen om overwinning'

Voor Benoot staat er nogal wat op het spel. Vorig seizoen brak hij door met een epische zege in Toscane en dat hoopt hij nu dunnetjes over te doen. Hij is net op tijd hersteld van een knieblessure, dus alle lichten staan op groen. 'Dit is één van de races die mij het beste ligt. Vorig jaar won ik, maar in de jaren ervoor reed ik ook al goede resultaten. Ik kijk er echt naar uit', zo vertelt Benoot op de site van Lotto Soudal.

'Het wordt speciaal om met nummer 1 te starten', vervolgt hij. 'Het wordt lastig om vorig jaar te evenaren, maar met de benen die ik had tijdens de Omloop Het Nieuwsblad kan ik zeker meedoen om de overwinning. Ik hoop dat ik hetzelfde gevoel heb als zaterdag, de vorm is in ieder geval goed. De valpartij (in de Omloop, red.) was niet ideaal. Mijn knie werd gehecht en we moeten het herstel dag voor dag bekijken.'

Wout van Aert: 'Ik ben nog nooit zo diep gegaan'

Voor Van Aert is de Strade Bianche de wedstrijd waarin hij vorig jaar derde werd. Het was zijn doorbraak als wegrenner en dus heeft hij goede herinneringen. 'Het is de koers waar ik het meest over ben aangesproken sinds ik met de wegfiets rijd. Terugkeren zal een speciaal gevoel zijn, daar kijk ik heel erg naar uit', vertelt hij via de officiële kanalen van Team Jumbo-Visma.

Van Aert werd vorig jaar derde, maar moest daar enorm diep voor gaan. Op de slotklim viel hij van vermoeidheid zelfs van zijn fiets. 'Ik ben nog nooit zo diep gegaan als toen. Ik ben een paar dagen onder de voet geweest. Ik dacht dat het misschien de enige kans uit mijn leven zou zijn dat ik podium kon rijden in zo'n koers en dan kun je het menselijk lichaam toch ver drijven. Er zat niets meer op, maar laten lopen was geen optie. Gelukkig maar, als ik op die manier mijn podiumplaats was verloren, dan was er een zure nasmaak geweest.'

Greg Van Avermaet: 'Slechts twee keer niet in top-10'

Omdat nummers twee en vier van vorig jaar, Romain Bardet en Alejandro Valverde, niet meedoen, kijkt men automatisch ook naar Van Avermaet. De renner van CCC Team werd vorig jaar 34e, maar is desondanks vol vertrouwen. Hij was dan ook al twee keer tweede in 2015 en 2017. 'Ik kijk altijd uit naar de Strade Bianche, het is één van de mooiste wedstrijden van het seizoen', zo citeert Cyclingnews.

'Mijn prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad (tweede, red.) heeft mij vertrouwen gegeven en de bevestiging dat mijn vorm goed is. Ik ben er altijd bij in de Strade Bianche, ik ben slechts twee keer niet in de top-10 gefinisht. Het hoogste treetje is nu het grote doel. Het weer lijkt beter dan vorig jaar.' (foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws