Benoot verwacht minder zware Strade Bianche; Gebrek aan vorm bij Thomas De Klassiekers

Benoot verwacht minder zware Strade Bianche; Gebrek aan vorm bij Thomas

Door Marijn van den Berge 08 maart 2019 | 18:46


Titelverdediger Tiesj Benoot kan ondanks een knieblessure die hij opliep in Omloop Het Nieuwsblad toch uitkomen in Strade Bianche. En dus gaat hij proberen wederom te winnen na zijn heroïsche zege van vorig jaar. Echter verwacht hij wel een minder zware wedstrijd.

‘De wonden genezen mooi’, zegt Benoot over zijn knieblessure na de verkenning. ‘De race zal minder zwaar zijn dan vorig jaar. Maar 3000 hoogtemeters op 180 kilometer blijft lastig. De wind kan ook een grote factor zijn, al zal die er nu weinig zijn. Maar als je sterk bent, kun je het verschil nu ook maken’, zegt de Belg tegen de media.

Thomas: 'Heb niet de vorm om Strade Bianche te winnen'

Een andere naam aan de start van Strade Bianche is Geraint Thomas, die zich dit jaar tot dusver alleen liet zien in de Ronde van Valencia. ‘Ik voel me oké, ik heb een goed trainingsblok gehad op Tenerife, dus ik heb het gevoel dat ik een beetje beter ben geworden. Ik lig nog iets achter, omdat het een lange winterstop was, maar ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat ik in Strade mee kan schuiven. Ik denk niet dat ik de vorm heb om te winnen, maar je weet nooit.’ (Foto: Screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws