Van Aert: 'Nederlanders beseffen dat veldrijden geen slechte voorbereiding is' De Klassiekers

Van Aert: 'Nederlanders beseffen dat veldrijden geen slechte voorbereiding is'

Door Bram van der Ploeg 13 maart 2019 | 09:17


Wout van Aert is blij dat zijn veldrit-achtergrond bij Team Jumbo-Visma op waarde wordt geschat. De Belg werd zaterdag voor het tweede jaar op rij derde in de Strade Bianche en dat dankt hij naar eigen zeggen aan zijn cross-capaciteiten.

'De Nederlanders die mij omringen, beseffen maar al te goed dat het veldrijden geen slechte voorbereiding is op wat ik nu aan het doen ben. Ik denk dat ik dat nu voor het tweede jaar op een rij bewijs - en er moeten nog heel veel koersen komen waarin ik het opnieuw wil bewijzen', aldus Van Aert tegenover Sporza.

De jonge renner kan bovendien vrij koersen, iets wat er in het veld niet bij was. 'Dat die perceptie anders is, is het gevolg dat het nog allemaal nieuw is en mijn tweede jaar op de weg. Een derde plaats valt nog altijd buiten de verwachtingen van de meeste mensen vooraf. In de cross heb ik alles al eens gewonnen en dan is een tweede plaats niet goed genoeg.'

Van Aert: 'Zeker geen hekel aan het veld'

Toch doet hij niet graag afstand van de cross-fiets, ook omdat hij niet de zekerheid heeft dat hij een betere renner wordt als hij zich alleen op de weg focust. 'Het crossen zelf is me wel nooit gaan enerveren. Zolang ik het spelletje graag doe, moeten de randzaken wijken. Ik heb zeker geen hekel aan het veld.' (foto: screenshot Velo Pro)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws