Like ons!
Bol volgt Jakobsen op in Nokere Koerse, Van der Poel crasht hard in finale

De Klassiekers

Bol volgt Jakobsen op in Nokere Koerse, Van der Poel crasht hard in finale

Cees Bol heeft de 74e editie van Nokere Koerse gewonnen. Na een zenuwachtige finale vol aanvallen en valpartijen kwam het uiteindelijk aan op een sprint op de kasseien. Mathieu van der Poel leek perfect gepositioneerd, maar viel hard in de laatste meters.

Na veel voorpret begon de koers vrij neutraal. Een kopgroep met David Boucher, Axel Journiaux, Yoann Offredo, Otto Vergaerde en Mattia Viel reed weg in de beginfase en vijf kregen een voorsprong van zeven minuten van het peloton. Met nog tachtig kilometer voor de wielen was dit gat teruggebracht naar vijf minuten.

Met een prima samenwerking tussen Cofidis, Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe slonk de voorsprong snel verder richting de finale. De rust verdween toen er op vijftig kilometer van de meet hard werd gevallen in het peloton, alvorens het pak in tweeën brak. Wanty-Groupe Gobert trok op kop vol door. Nog geen kilometer later ging een nieuwe groep renners in de achtervolging keihard tegen de grond. Onder meer Owain Doull, Jai Hindley en Jenthe Biermans lagen er slecht bij.

Van der Poel, Boom en Ligthart delen speldenprikjes uit

Toen de kasseien begonnen, was het voorste peloton zeker gehalveerd. In de kopgroep reden er nog drie vooraan, te heten Offredo, Vergaerde en Boucher. Hun voorsprong was op veertig kilometer van de finish nog twee minuten. Nadat onder meer Van der Poel en Lars Boom de eerste steekjes hadden uitgedeeld, was dit nog anderhalve minuut.

Bij het ingaan van de laatste lokale ronde was het peloton op hol geslagen en dus was de kopgroep er bijna aan voor de moeite. Pim Ligthart deelde een paar stoten uit en ook Van der Poel bleef steeds attent vooraan. Het peloton was echter weer groot na een stukje relatieve rust op het asfalt, dus liet niemand zich verrassen. De kopgroep werd op 25 kilometer van het einde wel binnen gehengeld.

Evenepoel gaat, peloton blijft vallen

Met alles bijeen vond Remco Evenepoel het tijd voor een aanval, maar het waren Clément Carisey en Clément Russo die met zijn tweeën weg kwamen. Ze kregen maximaal een halve minuut, maar wisten dat het kansloos was toen de grote ploegen in het peloton gas gaven richting de laatste serie kasseistroken. 

Die begonnen op twaalf kilometer van de streep en meteen werden de twee vluchters gegrepen. Floris Gerts was de enige die een gaatje kon slaan, maar Deceuninck-Quick-Step hield alles onder controle. Van der Poel liet het aan de ploeg van Patrick Lefevere. Na nog een crash in de finale leek het steeds meer een sprint te worden. 

Team Sunweb draaide als eerste de Nokereberg op voor sprinter Max Walscheid, een groep van slechts dertig renners kon meedoen om de zege. Walscheid viel in de sprint echter keihard, waar Van der Poel overheen viel. Bol profiteerde van het geheel en won overtuigend door Pascal Ackermann te kloppen.

Uitslag Nokere Koerse 2019:

1. Cees Bol
2. Pascal Ackermann
3. Jasper Philipsen
4. Boy van Poppel
5. Hugo Hofstetter
6. Jonas Van Genechten
7. Justin Jules
8. Bram Welten
9. Jens Debusschere
10. Lawrence Naesen

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven