Vrouw Terpstra over relatie: 'Moet er niet aan denken dat hij altijd thuis is' De Klassiekers

Vrouw Terpstra over relatie: 'Moet er niet aan denken dat hij altijd thuis is'

Door Jason Stel 22 maart 2019 | 11:17


Niki Terpstra mag dan de meest succesvolle Nederlandse klassieke renner van dit moment zijn, thuis is hij gewoon 'papa Niki'. Dat vertelt zijn vrouw Ramona in een interview met Nu.nl.

Vriendelijk lachen, de leiderstrui overhandigen, twee of drie zoenen geven en eventueel nog een knuffeldier uitdelen, dat was de bedoeling toen Ramona in 2005 na lang aandringen als rondemiss in de Olympia’s Tour op het podium stond. Het eindigde echter in een huwelijk met de klassieke wielrenner uit Beverwijk. 'We stonden de tweede dag op het podium en hij legde zijn hand op mijn kont. Ik dacht eerst van: "Hé gast, wat doe jij?" Maar ik was wel onder de indruk van die brutaliteit.'

Ramona heeft heel duidelijk een eigen leven. 'Ik zeg ook altijd dat ik er niet aan moet denken dat hij altijd thuis is. Dan zou ik echt knettergek worden, en hij ook', stelt ze. Tegelijkertijd leeft ze intens met haar echtgenoot mee. ‘De meeste dingen draaien om hem, vooral als er koers is. Het jaar 2017 was echt een opeenstapeling van pech, dat was niet alleen voor hem heel vervelend maar ook voor ons hier thuis', zo denkt ze terug aan de vele valpartijen, waarbij Terpstra onder meer vijf ribben brak.

'Het was ongelooflijk, zoveel blijdschap, ontlading en emotie'

De winst in de Ronde van Vlaanderen in 2018 maakte wat dat betreft veel goed. ‘Toen was ik er in Vlaanderen bij, het was ongelooflijk, zoveel blijdschap, ontlading en emotie zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt.’ Toch moet Terpstra zich thuis schikken naar de wil van zijn geliefde. ‘Hij is thuis gewoon gelijk aan ons, hij is hier niet de wielrenner of de topsporter, maar gewoon mijn man en de vader van onze kinderen.’ (foto: Strava Terpstra)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws