Teunissen doet moraal op als knecht, maar is kopman in E3: 'Laat maar komen' De Klassiekers

Teunissen doet moraal op als knecht, maar is kopman in E3: 'Laat maar komen'

Door Bram van der Ploeg 28 maart 2019 | 11:24


Mike Teunissen loodste woensdag Dylan Groenewegen nog naar voren in de Driedaagse Brugge-De Panne, maar vrijdag mag hij weer voor eigen kans. De Nederlander stelt in gesprek met de NOS dat hij klaar is voor de E3 BinckBank Classic.

Teunissen werkte in Parijs-Nice en de Driedaagse nog als knecht voor Groenewegen en ook daar kon hij zijn ei goed kwijt. 'Die laatste paar kilometer waren erg hectisch. Maar als je dan drie, vier gele shirtjes om je heen ziet rijden, is dat toch lekker voor de moraal', vertelt hij.

Het is dankbaar werk als je daarna je sprinter zo ziet winnen, beaamt Teunissen. 'Loon naar werken inderdaad. Groenewegen gaat ongetwijfeld nog vaak genoeg geklopt worden, maar dit was een mooie, en eentje die telt ook.'

Teunissen: 'Ik voel me goed, dat is een goed teken'

In de E3 BinckBank Classic op vrijdag zullen de verhoudingen anders liggen en zal Teunissen samen met Wout van Aert worden uitgespeeld als kopman bij Team Jumbo-Visma. 'We hebben wel een aantal jongens die daar de finale kunnen rijden. En daar hoop ik ook bij te zijn en van daaruit iets moois te kunnen laten zien. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Deze weken zijn eigenlijk wel het voornaamste voor mij. Ik voel me ook goed. Dat is een goed teken. Laat maar komen.' (foto: screenshot Team Jumbo-Visma)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws