[Update] Voorjaar Vanmarcke niet voorbij met start in Ronde van Vlaanderen De Klassiekers

[Update] Voorjaar Vanmarcke niet voorbij met start in Ronde van Vlaanderen

Door Bram van der Ploeg 05 april 2019 | 18:53


Hij reed twee edities niet uit, maar in zijn hele profbestaan, dat begon in 2010, heeft Sep Vanmarcke de Ronde van Vlaanderen nog nooit overgeslagen. De kans dat dat dit jaar gaat gebeuren is reëel. De kans dat Vanmarcke niet voor de prijzen meedoet is ontzettend groot. Het herstel na een val in de E3 gaat niet van een leien dakje.

Zijn enkel en zijn ribben zijn een beetje beurs, maar daar kan hij mee fietsen. Het probleem is de knie, zo liet hij weten op Instagram. ‘De spieren rond mijn knie zijn deels verlamd door de impact van de val. Daardoor beweegt mijn knieschijf niet normaal en schuift scheef als ik mijn been plooi. Ook het vocht wil niet weg’, schetst Vanmarcke het probleem in Het Laatste Nieuws.

De kans is nihil dat hij woensdag start in Dwars door Vlaanderen, verder zijn er vooral veel vraagtekens bij Vanmarcke. ‘Misschien kan ik in Dwars door Vlaanderen een paar uur meerijden en dan wellicht starten in de Ronde. Ik zal daar niet mijn allerbeste niveau halen, maar dat kan misschien wel weer in Roubaix. Ik houd me vast aan wat nog kan. Dit is belangrijk voor me. Dit moest mijn periode worden. Maar ik weiger de moed te verliezen en hoop op een wonderbaarlijke genezing.’ 

Update - 2 april 2019 (17.30 uur): Vanmarcke niet in Dwars door Vlaanderen

Sep Vanmarcke start niet in Dwars door Vlaanderen. De Belg heeft nog te veel last van zijn val in de E3 BinckBank Classic. Ploegleider en broer Ken Vanmarcke: 'We evalueren zijn blessure dagelijks. Hij onderging vandaag nog een scan en testte nog een laatste keer, maar die test was niet zo positief. Daarom beslisten we om hem niet te laten starten in Dwars door Vlaanderen. Het is nu afwachten of het nog goedkomt voor de Ronde van Vlaanderen. Zijn blessures spelen hem echt nog te veel parten. Pas zaterdagmiddag hakken we de knoop door', citeert Sporza.

Update II - 4 april 2019 (09.00 uur: Voorjaar Vanmarcke mogelijk voorbij

De Ronde van Vlaanderen is nog steeds onzeker, maar ook hét doemscenario durft Sep Vanmarcke nog niet uit te sluiten, zo zegt hij tegen Het Nieuwsblad. ‘Het kan een val met heel zware gevolgen worden. Het is woensdag en fietsen lukt nóg niet. Normaal gezien moet je met een botoedeem een maand rust nemen, maar nu is het forceren en hopen dat de pijn draaglijk wordt’, vertelt Vanmarcke.

‘Het besef is er wel dat mijn werk van de voorbije vijf maanden redelijk in het water valt. Misschien blijft de conditie wel even, maar als je niet kunt trainen, verlies je zóveel, zoals het koersgevoel. Het wordt moeilijk om binnen tien dagen mijn top te bereiken. Ik wil niet doemdenken, maar het is goed mogelijk dat mijn voorjaar voorbij is’, aldus Vanmarcke, die vrijdag na de verkenning de knoop gaat doorhakken.

Update III - 5 april 2019 (18.51 uur): Vanmarcke van start in Ronde van Vlaanderen

Sep Vanmarcke gaat zondag van start in de Ronde van Vlaanderen, zo weet Het Nieuwsblad. De Belg zal gebutst in dienst rijden van Parijs-Roubaix, waar hij zijn teleurstellende voorjaar in één klap hoopt om te draaien. Normaal gesproken zijn Alberto Bettiol en Sebastian Langeveld de kopmannen in De Ronde. (Foto: EF Education First / Jojo Harper)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws