Wedkantoren: Van der Poel wint in Vlaanderen, Van Aert en Stybar constanter De Klassiekers

Wedkantoren: Van der Poel wint in Vlaanderen, Van Aert en Stybar constanter

Door Ward Hilhorst 07 april 2019 | 08:00


De Ronde van Vlaanderen van dit jaar kent vele favorieten. Vele kenners, zoals Tom Boonen, hebben we al aan het woord gehoord. Nu is het ook tijd voor de wedkantoren om hun zegje te doen. In de Leiderstrui legt wat belangrijke statistieken voor u naast elkaar.

Bij de meeste wedkantoren is Zdenek Stybar favoriet. Een inzet op hem als winnaar levert je zo'n acht keer je inzet op. Hij wordt op de voet gevolgd door Greg van Avermaet, Peter Sagan, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ook Bob Jungels mag zich nog favoriet noemen, met een odd van 10/1 (Per euro die je inzet kan je tien euro verdienen). Achter hem worden de opbrengsten hoger, dus de winstkansen lager.

Unibet: Van der Poel heeft het meeste kans

Bij Unibet, in Nederland het grootste wedkantoor, komt Stybar op de tweede plek. Hij moet de eerste plek laten aan die andere veldrijder, Van der Poel. Met een inzet op Van der Poel kun je zeven keer je inzet terugverdienen. Ook hier zijn de zes eerder genoemde mannen favoriet. Opvallend detail: Als Van der Poel niet wint, is het helemaal niet zo waarschijnlijk dat hij in de top 10 eindigt. Sagan, Van Avermaet, Van Aert en Stybar hebben hier allemaal meer kans op.

Niki Terpstra, de winnaar van vorig jaar, wordt minder hoog ingeschaald. Met een odd van 26/1 vinden we hem terug op de gedeelde negende plaats, samen met Tiesj Benoot. De Nederlanders daarna zijn Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle, die we op een gedeelde twintigste plaats terugvinden, waardoor je 101 keer je inzet kan verdienen. De man met het minste kans van het peloton is Ramon Sinkeldam. De kans dat hij zou winnen wordt als zo klein gezien dat je voor hem 1001 keer je inzet kan terugverdienen.

Eindigt Van Aert of Van der Poel hoger?

Een leuk duel wordt dat tussen Van Aert en Van der Poel. Deze veldrijders werken natuurlijk vaak duels af in de winter, maar nu wordt het ook op de weg weer spannend. Ondanks dat Van der Poel de hogere geschatte winstkans heeft, wordt Van Aert als constanter gezien. De kans dat Van Aert een betere uitslag rijdt dan Van der Poel wordt 1.3 keer zo hoog geschat als andersom. De verwachting is wel dat er iemand alleen vandoor gaat. De kans op een sprint is volgens Unibet de helft van de kans op een solo. (Foto: Screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws