[Update] Terpstra maakt rentree in Duinkerke: 'De hoofdpijn is volledig weg' De Klassiekers

[Update] Terpstra maakt rentree in Duinkerke: 'De hoofdpijn is volledig weg'

Door Bram van der Ploeg 24 april 2019 | 08:25


(7 april 2019) Niki Terpstra is zondagmiddag uitgevallen in de Ronde van Vlaanderen. De regerend kampioen van 'Vlaanderens mooiste' kwam tijdens een valpartij lelijk ten val. 

Andere renners die betrokken waren bij de valpartij raakten licht in paniek toen ze Terpstra (team Direct Energie) op de grond zagen liggen. Binnen enkele tellen werd de Nederlander omgeven door doktoren. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis.

De valpartij gebeurde vlak voor de eerste betreding van de Oude Kwaremont. Doordat titelhouder Terpsta uitvalt krijgt de Ronde van Vlaanderen sowieso een nieuwe winnaar. Volg de Ronde van Vlaanderen 2019 in dit liveblog.

Update - 7 april 2019 (14.18 uur): Direct Energie: Terpstra is bij kennis

Middels een tweet heeft de ploeg van Niki Terpstra (team Direct Energie) laten weten dat Niki Terpstra bij kennis is. De regerend kampioen van de Ronde van Vlaanderen viel zondagmiddag uit na een valpartij vlak voor de eerste betreding van de Oude Kwaremont. Terpstra werd na de val per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Update II - 7 april 2019 (16.14 uur): Terpstra mist Parijs-Roubaix

Niki Terpstra moest afscheid nemen in de Ronde van Vlaanderen na een lelijke val. Door die lelijke val moet hij ook Parijs-Roubaix aan zich voorbij laten gaan. Dat meldt zijn ploeg Direct Energie via Twitter. Terpstra won de Franse klassieker in 2014 nog. 

Direct Energie meldt het volgende: 'Onze arts bevestigt dat het goed gaat met Niki Terpstra. Hij is echter slachtoffer van hersenletsel met bewustzijnsverlies en zal Parijs-Roubaix niet halen.'

Update III - 8 april 2019 (18.00 uur): Terpstra mogelijk in Tro Bro Leon terug

Niki Terpstra gaat mogelijk zijn rentree maken in de Tro Bro Leon, zo meldt Sporza. De Nederlander moet Parijs-Roubaix missen vanwege een hersenschudding, maar op 22 april kan hij mogelijk alweer starten in de zogenaamde Franse Strade Bianche. 

Update IV - 9 april 2019 (8.10 uur): Terpstra ontslagen uit het ziekenhuis

Niki Terpstra is maandag ontslagen uit het ziekenhuis. Dat heeft de Direct Energie-renner laten weten via Instagram. ‘Ik heb een zware hersenschudding en heb 24 uur onder observatie in het ziekenhuis gelegen. Nu ben ik terug thuis, waar ik de komende periode volledige bedrust moet houden.’

Update V - 24 april 2019 (08.24 uur): Terpstra maakt rentree in Duinkerke

Niki Terpstra maakt zijn rentree in de Vierdaagse van Duinkerke, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De Nederlander is zo goed als hersteld van een hersenschudding, die hij begin april opliep in de Ronde van Vlaanderen. In Duinkerke wil hij zijn voorbereiding op de Tour de France beginnen. 'De hoofdpijn is volledig weg en ik ben goed aan het trainen. Ik heb er opnieuw zin in.' (Foto: screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws