Deceuninck-Quick-Step ontdekt 'nieuwe Terpstra': 'Die jongen gaat niet kapot' De Klassiekers

Deceuninck-Quick-Step ontdekt 'nieuwe Terpstra': 'Die jongen gaat niet kapot'

Door Marijn van den Berge 09 april 2019 | 13:18


Veel mensen hadden veel van Deceuninck-Quick-Step verwacht in de Ronde van Vlaanderen, maar niet dat Kasper Asgreen degene was die het podium zou mogen bestijgen. De 24-jarige Deen werd knap tweede en lijkt een grote toekomst voor zich te hebben. Daar zijn de bij de ploeg van Patrick Lefevere ook van overtuigd.

‘Dit is straf, maar ik heb straffer van hem gezien’, zegt ploegleider Brian Holm tegen Het Nieuwsblad. ‘Op het Deens kampioenschap deed hij een lead-out van anderhalve kilometer voor Michael Morkov. Wie dat kan, mag me meteen bellen.’ Ook kilometervreter Tim Declercq is onder de indruk: ‘Die jongen gaat maar niet kapot. Ik zou niet graag tegen Kasper willen rijden.’

Trainer Koen Pelgrim ziet in hem de nieuwe Niki Terpstra. ‘Zijn inspanningstest is fenomenaal. Qua tijdrijden is hij de evenknie van Jungels. Hij kan ook een helling over, maar met zijn 1.90 meter en 77 kilo wordt hij nooit een ronderenner. Ik zie hem meer evolueren naar het type Niki Terpstra.’ Alleen dan met iets minder bravoure. ‘Een aangename en beleefde jongen, maar niet degene die straffe jeugdverhalen zal vertellen’, weet Yves Lampaert. (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Sigfrid Eggers)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws