Like ons!
‘Nibali is het gelukt in Sanremo, waarom zou Gilbert het dan niet kunnen?'

De Klassiekers

‘Nibali is het gelukt in Sanremo, waarom zou Gilbert het dan niet kunnen?'

Philippe Gilbert is één van de weinigen die vier van de vijf monumenten wist te winnen en schaart zich met zijn zege in Parijs-Roubaix naast onder meer Hennie Kuiper en Sean Kelly. Die laatste heeft vertrouwen in Gilbert en denkt dat de Belg, net als Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck, in staat is alle vijf de monumenten te winnen.

‘Ik heb enorm veel respect voor Philippe’, zegt Kelly tegen Het Nieuwsblad.  ‘Steengoede coureur, uniek in zijn generatie. Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd of hij Roubaix kon winnen, had ik nee gezegd. Dat hij zich in de nadagen van zijn carrière zo heeft omgevormd, wijst er alleen maar op wat voor kampioen hij is.’

De lofzang voor Gilbert is nog niet voorbij. ‘Gilbert is een fenomeen. Een uitzonderlijk renner zoals er maar weinig voorkomen. In deze tijden van hyperspecialisatie is deze prestatie misschien nog wel straffer.’ Voor het handvol monumenten zal Gilbert er echter nog één moeten winnen: Milaan-Sanremo. ‘Nibali is het gelukt, waarom zou Philippe het dan niet kunnen? Wegrijden op de Poggio en dan het peloton voorblijven, dat kan hij.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven