Kroon snapt dat Dumoulin Amstel Gold Race skipt: 'Van der Poel grote favoriet' De Klassiekers

Kroon snapt dat Dumoulin Amstel Gold Race skipt: 'Van der Poel grote favoriet'

Door Bram van der Ploeg 17 april 2019 | 10:00


Karsten Kroon heeft er alle begrip voor dat Tom Dumoulin de Amstel Gold Race opnieuw links laat liggen. De Nederlander richt zich in mei opnieuw vol op de Giro d'Italia. 

'Daar mogen we ook niet over zeuren. Hij kan een grote ronde winnen en daar is hele specifieke training voor nodig. Daarom zit hij nu op hoogte. In Milaan-Sanremo zag je ook dat hij niet kon volgen toen Alaphilippe aanging. Hij mist net die explosiviteit. Misschien dat hij het zou kunnen als hij zich er echt op zou richten, maar laat hem nu vooral lekker voor die grote rondes gaan', aldus Kroon in Metro.

Nederlanders moeten zich voor succes in de Amstel richten tot Mathieu van der Poel, denkt Kroon. 'Hij is voor mij de grote favoriet. Als je ook zag wat hij in de Ronde van Vlaanderen deed; vallen voor de Oude Kwaremont, na een lange achtervolging terugkomen en dan alsnog vierde worden. Dat is bijna onvertoond. Daar was hij misschien wel de beste man in koers. Hij kan de afstand aan, het is in Nederland en hij kent het parcours heel goed. Van mij mag het. Ik hoop in ieder geval dat ik volgend jaar niet meer gebeld hoef te worden, omdat ik dan nog steeds de laatste Nederlander op het podium van de Amstel Gold Race ben.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws