Van der Poel over 'man van het voorjaar': 'Alaphilippe is nu al een legende' De Klassiekers

Van der Poel over 'man van het voorjaar': 'Alaphilippe is nu al een legende'

Door Marijn van den Berge 18 april 2019 | 10:20


Mathieu van der Poel won woensdag de Brabantse Pijl en dat deed hij niet tegen de minsten. Hij klopte Michael Matthews, Tim Wellens én bovendien Julian Alaphilippe in de sprint. En tegen die laatste kijkt Van der Poel toch wel een beetje op.

‘Alaphilippe is voor mij nu al een legende’, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad. ‘Tot voor de Brabantse Pijl won hij in elke wedstrijd waar hij aan deelnam. Dat is toch enorm straf. Als je Sanremo en zo wint, ben je niet zomaar de eerste de beste. Voor mij is hij zonder twijfel de man van het voorjaar’, aldus Van der Poel. ‘Wat Alaphilippe de voorbije maanden heeft gedaan, is ongelofelijk.’

Alaphilippe toonde respect voor Van der Poel, door hem vrijwel direct na de finish te feliciteren met zijn overwinning. En ook in de interviews achteraf liet de Franse chouchou geen kwaad woord horen. ‘Ik kom goed met hem overeen’, geeft Van der Poel aan. ‘Ik ken hem natuurlijk al een beetje. Hij heeft vroeger nog tegen David (Van der Poel, broer Mathieu, red.) gecrost. We zijn geen vreemden voor elkaar. Hij rijdt bergop ontzettend hard en heeft me een paar keer flink pijn gedaan. Het is leuk om hem hier te kloppen.’ (Foto: Screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws