Dimension Data ijzersterk in de Amstel: 'Talent niet ineens weg bij Valgren' De Klassiekers

Dimension Data ijzersterk in de Amstel: 'Talent niet ineens weg bij Valgren'

Door Bram van der Ploeg 18 april 2019 | 17:00


Team Dimension Data heeft ondanks een tot dusverre belabberd voorjaar alle vertrouwen in Michael Valgren voor de Ardennen. De Deen won vorig jaar de Amstel Gold Race, maar lijkt nu ver van die vorm af te zijn.

Performance-coach Rolf Aldag gelooft erin dat Valgren in de heuvelklassiekers laat zien wat hij kan. Na zijn overstap van Astana naar Dimension Data kwam hij vooral in het nieuws door ziekte en slechte resultaten. 'We weten waarom het een lastig voorjaar was. De ploeg was ziek en als de rest heel goed is, is het lastig om weer aan te pikken. Je moet ermee leven', aldus Aldag tegenover Cyclingnews.

Samen met Roman Kreuziger en Enrico Gasparotto heeft Dimension Data een indrukwekkende ploeg voor de heuvels. 'Iedereen is fris, dus we kunnen iets gaan doen. Valgren heeft de kassei-klassiekers en een goed blok training in de benen. Het talent is niet ineens weg bij hem. Ik maak me daarom geen zorgen, het komt wel. Hij bereidt zich voor en gaat gewoon door. Hij is jong en heel gemotiveerd.' (foto: Dimension Data/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws