Like ons!
Van der Poel krijgt 'advies' van vader: 'Jaartje wachten met winnen Amstel'

De Klassiekers

Van der Poel krijgt 'advies' van vader: 'Jaartje wachten met winnen Amstel'

Mathieu van der Poel houdt de gemoederen continu bezig en vooral richting de Amstel Gold Race. Want krijgen we voor het eerst sinds 2001 weer een Nederlandse winnaar, of voor het eerst in tien jaar weer een Nederlander op het podium? Het Laatste Nieuws vroeg meerdere ex-winnaars om hun mening.

‘Alles wat hij in zijn hoofd haalt, lukt’, zegt Michael Boogerd, winnaar van 1999. ‘Hij sprak voor de winter al over de Amstel, dat hij daar wilde winnen. De kans is groot dat hij het doet. Mathieu moet het wel aankunnen, dat heeft hij bewezen. De finale is op zijn lijf geschreven.’ Organisator Leo van Vliet is voorzichtig. ‘Als hij tweede of derde wordt of bij de eerste tien eindigt, is dat ook geweldig. Maar ik denk wel dat hij mee gaat spelen.’

Dekker: 'Het wordt tijd dat ik een opvolger krijg'

Erik Dekker, de laatste Nederlandse winnaar, ziet het zomaar gebeuren dat hij eindelijk een opvolger krijgt. ‘Ik zie niet veel beperkingen. Fysiek is hij supergoed. Als het een sprint wordt met een grote groep, weten we ook hoe laat het kan zijn. Het wordt tijd dat ik een opvolger krijg. Alleen… het gaat niet gebeuren. Ik sta drie kilometer voor de finish en ik ga er persoonlijk voor zorgen dat hij niet wint’, lacht Dekker.

Vader Adrie heeft er ook alle vertrouwen in. ‘Mathieu is tiptop in orde, hij is goed in conditie. Meedoen in de finale van de Amstel zou een bevestiging zijn van een fantastisch seizoen.’ Maar toch… ‘Als ik Mathieu was zou ik een jaartje wachten. Dan is het dertig jaar geleden dat ik de Amstel won en dat is een veel mooier getal’, grapt Van der Poel senior. Probleempje: Van der Poel doet volgend jaar helemaal niet mee in de Amstel Gold Race! (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven