'Zelfs mijn oma zei: 'Doet Van der Poel mee? Dan is het voor de tweede plaats'' De Klassiekers

'Zelfs mijn oma zei: 'Doet Van der Poel mee? Dan is het voor de tweede plaats''

Door Marijn van den Berge 20 april 2019 | 08:24


Tim Wellens kon deze week in de Brabantse Pijl van heel dichtbij bewonderen hoe Mathieu van der Poel zich voortbeweegt op de fiets. De renner van Lotto Soudal zat met hem in de kopgroep en zag hem uiteindelijk de sprint winnen, terwijl Wellens genoegen moest nemen met een derde plaats. Dat had Wellens’ oma overigens al voorspeld…

‘Een paar dagen geleden was ik bij mijn oma, net voor de Brabantse Pijl. Ze vroeg: ‘Doet Van der Poel mee? Ja? Oei, dan is het voor de tweede plaats.' Ik moest daar erg om lachen, maar het zal af en toe zeker zo zijn. Elke koers waar Van der Poel aan meedoet, rijdt hij om te winnen’, vertelt Wellens aan Het Nieuwsblad.

'Van der Poel en Van Aert maken profpeloton bijna belachelijk'

Wellens is echter niet afgunstig. ‘Wat Mathieu doet is indrukwekkend. Hetzelfde geldt voor Wout van Aert. Gewoon straf. Ze maken ons als fulltime wegrenners…. Belachelijk is een groot woord, maar het scheelt niet veel. Alle profrenners trainen rustig in de winter en focussen zich op deze periode. En die mannen zijn daar helemaal niet mee bezig en crossen de hele tijd voluit. En toch zijn ze nu beter dan de meeste wegrenners.’ (Foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws