Gilbert gaat voor unieke cijfers in Gold Race: 'Denk dat ik fris genoeg ben' De Klassiekers

Gilbert gaat voor unieke cijfers in Gold Race: 'Denk dat ik fris genoeg ben'

Door Marijn van den Berge 20 april 2019 | 09:10


Het zou een unieke dubbel zijn: Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Als het Philippe Gilbert lukt, staat hij in een rijtje met Eddy Merckx, Bernard Hinault en Jan Raas. Maar ook kan hij zijn vijfde zege pakken in de Nederlandse klassieker en dan komt hij op gelijke hoogte met recordhouder Raas. Er staat dus veel op het spel.

‘Ik heb deze week wat gerust, maar daarna ook veel getraind met het oog op de Amstel Gold Race’, vertelt Gilbert op een persconferentie over zijn week na Parijs-Roubaix. ‘Ik denk dat ik fris genoeg ben. Ik ben het seizoen kalm gestart. Dat voelde ik nog wel in de Omloop, maar biedt nu voordelen. Het is een koers die me ligt, we gaan ervoor.’

Wel heeft Gilbert met Julian Alaphilippe een ploeggenoot die ook kan winnen en in vorm is. ‘We starten met meerdere troeven. Dat geeft meerdere kansen, biedt voordelen ten opzichte van andere ploegen en geeft ook vertrouwen. Julian en ik zijn goede vrienden. Vorig jaar was hij sterk, maar we konden het toen niet afmaken. We zullen zien hoe het zondag loopt. Na de Kruisberg is het aan ons.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws