Dumoulin wil Amstel Gold Race winnen: 'Voor Ronde moet ik wat meer body krijgen' De Klassiekers

Dumoulin wil Amstel Gold Race winnen: 'Voor Ronde moet ik wat meer body krijgen'

Door Marijn van den Berge 20 april 2019 | 10:02


Tom Dumoulin hoopt ooit nog de Amstel Gold Race te winnen. Dat zegt de Limburger in gesprek met Helden Magazine. Hij reed de koers al vijf keer, maar zonder succes. Zijn beste resultaat haalde hij in 2014, toen hij twintigste werd. Dit jaar moet hij de koers overslaan, omdat de focus op de Giro d'Italia ligt.

Het interview komt op dat onderwerp, nadat een stelling van teammanager Iwan Spekenbrink erin wordt gegooid. ‘Tom kan kort rijden in de Ronde van Vlaanderen’, zei deze. ‘Nu niet meer’, reageert Dumoulin. ‘Daarvoor heb ik te veel aan explosiviteit ingeleverd. Als ik mee wil doen voor de zege in de Ronde van Vlaanderen, moet ik wat sterker worden, wat meer body krijgen.’

Wel vindt Dumoulin zichzelf geschikt voor de Amstel Gold Race. ‘Het zou fantastisch zijn als ik die zou kunnen winnen. Ik begrijp de teleurstelling van de organisatie en de fans over mijn wegblijven. Ik vind het ook echt jammer. De afgelopen twee jaar heb ik de Amstel gekeken op m’n mobiele telefoon via zo’n stomme livestream. Dat vind ik echt superzonde. Ik wil heel graag in de toekomst daar voorin mee strijden.’ (Foto: screenshot)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Marijn van den Berge
20 Apr 2019 om 11:42
Quote van Gilberto
Leuke trui, gebreid door de oma van Tim Wellens weet ik uit onbetrouwbare bron :D

Goed kunnen breien, verstand van de koers.. Is er iets wat die vrouw niet kan? ;P

Gilberto
20 Apr 2019 om 11:24

Leuke trui, gebreid door de oma van Tim Wellens weet ik uit onbetrouwbare bron :D

Reageer


Meer nieuws