Blijdschap bij Corendon-Circus: 'Plotseling werd gezegd dat Mathieu won' De Klassiekers

Blijdschap bij Corendon-Circus: 'Plotseling werd gezegd dat Mathieu won'

Door Jasper den Boon 21 april 2019 | 22:50


Na de overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race kan het geluk niet op bij Corendon-Circus. In de Leiderstrui sprak met vroege vluchter Marcel Meisen en manager Christoph Roodhooft.

Meisen was trots op de overwinning van zijn kopman. 'Ik was mee met de vroege vlucht, ik ken hier elke meter en dat is zeker geen nadeel. Ook mijn benen voelden goed dus ik wilde ook wel echt iets gaan doen vandaag', aldus de Duitser die in de winter ook veldrijder is.

'Het was de bedoeling om Mathieu eventueel te ondersteunen, maar op veertig kilometer van de streep werden we teruggepakt. Toen ik hoorde dat Mathieu demarreerde op de Gulperberg heb ik veel achterom gekeken, maar het mocht niet baten. Van de finale heb ik vervolgens niks meer meegekregen.'

Roodhooft: 'Waren slecht op de hoogte'

Van der Poels ploegmanager Christoph Roodhooft reageerde na de finish. 'Wij konden niet geloven dat hij gewonnen had, wij waren tijdens de koers slecht op de hoogte van wat er zich afspeelde. Wij dachten dat hij voor plek drie aan het rijden was. Plotseling werd gezegd dat Mathieu won. Hij wilde de koers vroeg openbreken, dat lukte niet en toen dacht ik dat hij het beste gehad had. Alles is uiteindelijk goed gekomen. (Foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws