Like ons!
Andrea Vendrame wint na knappe eindsprint in de Franse koers Tro-Bro Leon

De Klassiekers

Andrea Vendrame wint na knappe eindsprint in de Franse koers Tro-Bro Leon

De Franse koers Tro-Bro Leon is gewonnen door Andrea Vendrame van de Androni Giocattoli - Sidermec formatie. Vendrame is de eerste Italiaan die de koers op zijn naam weet te schrijven.

Over zowel verharde als onverharde wegen werd vandaag een Bretonse koers verreden. De wedstrijd kende in eerste instantie een enigszins onrustig verloop. De Fransman Damien Gaudin maakte de hele dag een goede indruk, dat resulteerde in een sterke ontsnappingspoging samen met Nicolai Brøchner. 

Met nog zo'n dertig kilometer te gaan naderde het peloton de vluchters gestaag. Voornamelijk door de onverharde Franse wegen was sprake van veel lekke banden en andere mechanische problemen. Ook namen een aantal renners een verkeerde afslag. 

Backaert kleurt de wedstrijd

Onder leiding van de Belg Frederik Backaert ontstond een groep van zo'n acht renners die de achtervolging op de koplopers inzetten. Op 22 kilometer van de meet sloot de groep met Backaert aan bij de twee koplopers. Ondertussen schommelde de achterstand van het peloton tussen de 30 en 40 seconden.

Met nog twintig kilometer te gaan trok Groupama - FDJ het initiatief naar zich toe. Door toedoen van het harde werk liep het verschil met de koplopers steeds verder terug. Onder druk van het aanstormende peloton besloot Backaert weg te rijden uit de kopgroep. Vervolgens ontstond een chaotisch koersverloop met meerdere kleine groepen die op weinig afstand van elkaar om de overwinning streden.

Calmejane komt niet weg

Op zo'n drie kilometer voor de meet kwam een belangrijk deel van de favorieten weer bij elkaar te zitten. In de laatste kilometers werden door onder andere Lilian Calmejane meerdere individuele uitvalspogingen ondernomen. Toch liep het uit op een sprint met een groep van zo'n vijftien renners. In de allerlaatste meters wist de Italiaan Andrea Vendrame zijn wiel als eerste over de finish te sturen. (Foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Tro-Bro Leon

1. Andrea Vendrame
2. Baptiste Planckaert "
3. Emil Vinjebo 
4. Romain Hardy
5. Lilian Calmejane 
6. Marc Sarreau
7. Mickael Delage
8. Kévin Le Cunff 
9. Anthony Delaplace
10. Frederik Backaert

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven