Like ons!
Gilbert blij met nieuw parcours: 'Eindelijk een échte Luik-Bastenaken-Luik'

De Klassiekers

Gilbert blij met nieuw parcours: 'Eindelijk een échte Luik-Bastenaken-Luik'

Philippe Gilbert is zeer tevreden met de verschuiving van de finish van Luik-Bastenaken-Luik. Na 27 jaar eindigt de klassieker weer eens in Luik, in plaats van Ans. 'De nieuwe aankomst is veel authentieker en prestigieuzer', zo laat de winnaar van Parijs-Roubaix weten in een persconferentie.

Gilbert en zijn ploeggenoot Julian Alaphilippe denken dat het parcours ervoor gaat zorgen dat het een andere koers wordt dan de afgelopen jaren: 'Althans, dat wordt toch gehoopt.' De Fransman hoopt komende zondag wederom een mooi resultaat neer te zetten: 'Na mijn overwinning in de Waalse Pijl ben ik nóg gemotiveerder voor Luik.'

Lambrecht: 'Soms krijg ik kippenvel van de namen waar ik mee rijd'

Ook Bjorg Lambrecht zal zondag gemotiveerd aan de start verschijnen. De revelatie van de Ardennenklassiekers voelt dat het goed zit met de conditie: 'Ik denk niet dat we met een grote groep naar de voet van La Redoute stormen. Met de ploeg hebben we drie sterke troefkaarten in handen. Het doet me veel om daarbij te zijn', zo laat de Belg weten aan Sporza. (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Sigfrid Eggers)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven