Dumoulin en Visbeek over Luik-Bastenaken-Luik: 'Denk niet dat ik geen kans heb' De Klassiekers

Dumoulin en Visbeek over Luik-Bastenaken-Luik: 'Denk niet dat ik geen kans heb'

Door Bram van der Ploeg 28 april 2019 | 08:46


Aike Visbeek is benieuwd hoe Tom Dumoulin zich zondag voelt tijdens Luik-Bastenaken-Luik. De Nederlander was zeventien dagen op hoogtestage en rijdt het monument als laatste voorbereiding op de Giro d'Italia.

Dumoulin gaat als kopman naar Luik, maar Visbeek vraagt zich af of hij die rol kan waarmaken. 'We kunnen niet te veel van hem verwachten. Hij komt net terug van hoogtestage. Dan is het altijd lastig, want dan is Tom nooit helemaal top', aldus de ploegleider van Team Sunweb in het Algemeen Dagblad. 'Je moet in Luik niet alleen naar de resultaten kijken, maar naar hoe ver iemand in de finale komt.'

Dus is de hoop dat Dumoulin ondanks een zware hoogtestage in de finale mee kan. 'Tom moet goed genoeg zijn om mee te doen in de finale. Ik verwacht dat hij mee kan op La Redoute en Roche-aux-Faucons. Maar om mee te doen met de beste vijf of acht man, moet hij echt helemaal top zijn. En dat kunnen we niet verwachten zo kort na zijn hoogtestage. Dat is ook niet erg. Waar het om gaat is dat Tom op z'n best is in de beslissende fase van de Giro', zo besluit Visbeek.

Dumoulin: 'Winnen niet realistisch'

Dumoulin zelf maakt zich bij De Telegraaf geen zorgen, maar of hij in Luik-Bastenaken-Luik al top is, dat is afwachten. 'De afgelopen jaren ging het altijd wel goed, maar nooit super. Ik verwacht een beetje hetzelfde. Ik wil heel graag winnen, maar dat lijkt mij op dit moment niet realistisch. Als ik een rol speel in de finale, dan ben ik tevreden.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

Bij de NOS vertelt hij over zijn laatste training: 'Ik had na mijn hoogtestage nog niet gefietst. Op de rollers natuurlijk wel, maar dat is toch anders. Dus nu heb ik toch even twee weken getraind. De klassiekers zijn niet mijn specialisme, maar dat betekent niet dat ik geen kans heb.' Op de vraag of hij zich goed voelt, geeft hij een veelbetekende 'ja, ja ja ja' als antwoord.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Gilberto
27 Apr 2019 om 21:40

Had gewoon naar Romandie moeten gaan

Reageer


Meer nieuws