Geen paniek bij Sunweb na optreden Dumoulin: 'Dit zegt niks over de Giro' De Klassiekers

Geen paniek bij Sunweb na optreden Dumoulin: 'Dit zegt niks over de Giro'

Door Jasper den Boon 29 april 2019 | 18:36


Tom Dumoulin reed tijdens Luik-Bastenaken-Luik niet bepaald de beste wedstrijd van zijn carrière. Hij gaf echter aan niet direct conclusies uit zijn optreden te willen trekken. In de Leiderstrui sprak na de koers met zijn ploegleider Aike Visbeek, die zich bij zijn kopman aansloot.

'We zijn niet tevreden en rijden achter de feiten aan', aldus Visbeek over het verloop van de koers voor Team Sunweb. 'We komen geen moment goed in de wedstrijd en hadden de troepen pas op La Redoute weer een beetje bij elkaar. Michael Matthews was daar onze sterkste man, maar die valt in de afdaling naar Luik ook nog eens.'

Over het mindere optreden van Dumoulin is Visbeek helder. 'Hij rijdt normaal hier met de beste dertig mee, nu met de beste vijftig. Zo'n mindere dag zegt nog helemaal niks over de Giro d'Italia. We moeten namelijk niet ineens in paniek schieten. Zijn basisniveau is goed en hij heeft goed kunnen trainen. Voor nu heeft hij een paar rustdagen nodig na deze koude dag om daarna toe te werken naar een frisse start van de Giro.' (Foto: Team Sunweb) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws