Tolhoek baalt van zichzelf na DNF door kou: 'Heb het vooral zelf verpest' De Klassiekers

Tolhoek baalt van zichzelf na DNF door kou: 'Heb het vooral zelf verpest'

Door Jasper den Boon 29 april 2019 | 09:45


Bert-Jan Lindeman en Antwan Tolhoek moesten in Luik-Bastenaken-Luik hard aan de bak voor Laurens De Plus en Robert Gesink. Helaas leverde dit geen ereplaats op. In de Leiderstrui sprak kort na de koers met de Nederlandse knechten van Jumbo-Visma.

Het plan van Jumbo-Visma was helder: Laurens De Plus en Robert Gesink vooraan afzetten in de finale van de koers. Ook voor Lindeman was er binnen deze strategie een rol weggelegd. 'Maar het was een lange en koude dag. Het plan was om Laurens en Robert in de finale mee te krijgen. Ik had daarvoor wel goede benen en kon veel voor de jongens doen. Ik heb ook nog een keer proberen mee te springen, maar zat niet goed op het wiel en ging niet mee. Het zal nog een tikje beter moeten', aldus Lindeman. 

Tolhoek: 'Nog niet eerder zo verkleumd afgestapt'

In tegenstelling tot Lindeman, wist Tolhoek de finish in Luik niet te halen. Hij kreeg het onderweg enorm koud, wat hem uiteindelijk de koers kostte. 'Ik had het weer niet goed ingeschat. Ik wilde mijn regenjack uittrekken toen de kopgroep weg was, maar er werd daarna alsnog hard doorgetrokken. Ik was toen al zo verkleumd dat het geen zin meer had. Na anderhalf uur koers was het voor mij gedaan.'

Toch blijft de Zeeuw uitermate positief over zijn vorm. 'Ik sta er goed voor met het oog op de Giro. Ik heb het vandaag alleen vooral zelf verpest. Gelukkig ben ik nog niet eerder zo verkleumd afgestapt. Ik heb het nu weer warm en richt me op de volgende wedstrijd: de Giro.' (foto: Team Jumbo-Visma)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws