‘Als je ‘winnaar’ googelt, zou beeltenis Van der Poel het resultaat moeten zijn’ De Klassiekers

‘Als je ‘winnaar’ googelt, zou beeltenis Van der Poel het resultaat moeten zijn’

Door Marijn van den Berge 29 april 2019 | 09:17


Wie is de man van het voorjaar? Julian Alaphilippe, of toch Mathieu van der Poel? Als het aan Tom Boonen ligt staan de twee op gelijke hoogte. De legendarische oud-renner genoot met volle teugen van de twee chouchous.

Boonen begint met de lofzang voor Van der Poel. ‘Hij was voorbestemd om mee te spelen met de besten in zijn allereerste klassieke campagne. Alleen, Mathieu deed dat in de overtreffende trap. Hij is binnengekomen via de grote poort’, doelt Boonen op zeges in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race, maar ook zijn goede prestaties in de andere klassiekers.

‘Als je ‘winnaar’ zoekt op Google Afbeeldingen, zou zijn beeltenis het resultaat moeten zijn’, vervolgt Boonen bij Het Laatste Nieuws. ‘Vooral met de manier waarop hij won, veroverde hij razendsnel zieltjes. Het maakt hem bijzonder. Al plaats ik Alaphilippe wel op dezelfde lijn. Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Waalse Pijl… Zijn dominantie was extreem. We hebben het laatste van hem nog niet gezien.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws