Lotto Soudal niet tevreden na klassiekers: 'Te weinig vertrouwen en grinta' De Klassiekers

Lotto Soudal niet tevreden na klassiekers: 'Te weinig vertrouwen en grinta'

Door Marijn van den Berge 29 april 2019 | 12:59


Twee derde plaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad en de Brabantse Pijl en een vierde plaats van Bjorg Lambrecht in de Waalse Pijl. Dat neemt Lotto Soudal mee uit dit voorjaar. En daar is de ploeg verre van tevreden mee, is het duidelijk bij Het Nieuwsblad. Al speelde de pech ook een rol.

De klassiekers waren niet zo goed’, zegt Marc Sergeant, ondanks dat de jonge Lambrecht zich goed manifesteerde. ‘Ik kan deze groep niets verwijten. Ze hebben het vanaf de Brabantse Pijl heel goed gedaan en attractief gekoerst. Dat misten we een beetje in het Vlaamse voorjaar. Ze hadden iets te weinig vertrouwen en grinta’, analyseert Sergeant.

Ook algemeen manager John Lelangue weet dat het beter moet, zo laat hij blijken bij Het Laatste Nieuws. ‘Ik ben minder tevreden over de Vlaamse campagne. Daar hebben we af en toe de boot gemist. We hebben heel goede renners, maar als er een paar uitvallen, zie je dat het niet slecht zou zijn om ons middenveld wat sterker te maken’, doelt Lelangue op blessures van Jelle Wallays en Jasper De Buyst.

Lotto Soudal ambitieus: 'In alle koersen meedoen voor podium'

Lelangue is dus van plan om nieuwe renners aan te trekken. Daarmee hoopt hij volgend jaar mee te dingen om de prijzen. ‘We moeten ambitieus zijn en de ambitie is om in alle koersen op het podium te proberen eindigen.’

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

Gilberto
29 Apr 2019 om 20:16

Benieuwd wat voor renners ze op het oog hebben, die haalbaar zijn, EN dus mee kennen doen voor de prijzen.

Reageren


Meer nieuws