Van Avermaet wéér op nul: 'Ploeg heeft eerder gefaald dan Van Avermaet zelf' De Klassiekers

Van Avermaet wéér op nul: 'Ploeg heeft eerder gefaald dan Van Avermaet zelf'

Door Marijn van den Berge 30 april 2019 | 09:53


Al voor het tweede jaar op rij heeft Greg Van Avermaet, tot zijn eigen grote teleurstelling, geen grote klassieker gewonnen. Was hij slechter dan voorheen? Begint hij te slijten? Of zijn er andere redenen voor het gebrek aan zeges? Het Nieuwsblad zocht het uit.

Ploegleider Valerio Piva ontkracht meteen dat Van Avermaet minder zou zijn. ‘We hebben de waardes geanalyseerd en Greg is echt niet minder dan de voorbije jaren’, zegt hij. Volgens José De Cauwer piekte Van Avermaet te vroeg. ‘In 2017 heeft hij zijn grootste koersen gewonnen toen hij door een blessure laat is gaan trainen. Nu waren er twijfels over de CCC-ploeg en Greg kennende wil hij dan tonen dat de ploeg er direct kan staan.’

In die redenatie kan Piva zich vinden, ‘maar je moet erbij zeggen dat hij in de Omloop en Harelbeke de beste man in koers was.’ Ook een factor is de ploeg, volgens De Cauwer. ‘Het is eerder de ploeg die heeft gefaald dan Van Avermaet zelf. Maar ze hebben echt wel hun best gedaan.’ Piva beseft ook dat het beter moet als ploeg. ‘We hadden nooit een tweede renner in de finale. Onze jonge gasten zijn veelbelovend, maar op dit moment komen ze op de beslissende momenten tekort.’ (Foto: Instagram Van Avermaet)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws