Kuiper heeft eindelijk opvolger in Mollema: 'Hij ging hard zeg! Echt prachtig' De Klassiekers

Kuiper heeft eindelijk opvolger in Mollema: 'Hij ging hard zeg! Echt prachtig'

Door Marijn van den Berge 14 oktober 2019 | 13:40


Al sinds 1981 wachtte Nederland, wachtte Hennie Kuiper. In 2019 was dat moment eindelijk daar: een Nederlandse opvolger als winnaar van de Ronde van Lombardije. Kuiper genoot thuis vanaf de bank met volle teugen van de glorietocht van Bauke Mollema.

‘Wat een finale! Wat een mooie wedstrijd!’, jubelt Kuiper in het AD. ‘Ik vind het een geweldige Nederlandse opvolger. Hij ging hard zeg! En dan vasthouden met nog een keer dalen en een klim. Ook in de bochten was hij helemaal in balans. De Belgen zouden zeggen: hij heeft deze zege niet gestolen’, aldus Kuiper.

Kuiper had Mollema op voorhand op twee gezet, bekent hij, maar toch is hij niet verrast door de zege. ‘Met deze generatie zat het er een beetje aan te komen. Het werd tijd voor een opvolger. Mollema heeft niet de mooiste positie op de fiets, dat had ik ook niet, maar is wel een echte werker. Als-ie weg is, pakken ze hem niet zomaar meer terug. Je moet soms vroeg gaan om wat onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. Echt prachtig.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws