Quintana stunt met Franse rittenkoersen en grote klimklassiekers op programma De Klassiekers

Quintana stunt met Franse rittenkoersen en grote klimklassiekers op programma

Door Bram van der Ploeg 27 november 2019 | 11:49


Nairo Quintana en Warren Barguil hebben woensdag hun programma voor het voorjaar van 2020 bekend gemaakt. De twee kopstukken voor de etappekoersen van Arkéa-Samsic zullen veel zij aan zij rijden.

Quintana start het seizoen met het Colombiaans kampioenschap op de weg en trekt daarna al vroeg naar Europa. Daar rijdt hij eerst de Tour de la Provence en de Tour du Haut-Var, alvorens hij naar Parijs-Nice trekt. Ook rijdt hij in principe de Ronde van Catalonië. Opvallend is vervolgens het actieve voorjaar van Quintana, die in tegenstelling tot afgelopen jaren de grote klimklassiekers gaat bedwingen. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan alle drie op zijn programma. 

Barguil zal bijna hetzelfde programma rijden, al rijdt de Franse kampioen voorafgaand aan Parijs-Nice ook nog de Ardèche Classic en Drôme Classic. De Tour du Haut-Var slaat hij over. Na Parijs-Nice trekt Barguil naar Milaan-Sanremo, alvorens ook hij Catalonië rijdt en de drie grote klimklassiekers in het voorjaar. Beide kopmannen spreken alvast uit dat ze zin hebben in het nieuwe seizoen en rekenen op elkaar.

Bouhanni in Tirreno en Milaan-Sanremo

Nacer Bouhanni is in 2020 die andere grote kopman van Arkéa-Samsic. De sprinter krijgt het lekker warm met de Saudi Tour en de Ronde van Oman op zijn programma. Daarna volgen Kuurne-Brussel-Kuurne, de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. 'Ik voel dat iedereen dezelfde kant op wil en mijn vertrouwen groeit. Dat is wat ik nodig had', zo vertelt hij. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws