[Update] Organisatie Milaan-Sanremo niet ongerust over bedreigde Poggio De Klassiekers

[Update] Organisatie Milaan-Sanremo niet ongerust over bedreigde Poggio

Door Marijn van den Berge 03 december 2019 | 08:59


(2 december) Voorjaarsklassieker Milaan-Sanremo gaat traditioneel over de Poggio, maar die passage komt mogelijk in gevaar. Een aardverschuiving bedreigt het gebied en daarom is een gedeelte al deels afgesloten voor verkeer. De aardverschuiving komt langzaam maar zeker dichterbij, mede dankzij hevige regenval.

Er wordt gesproken over restauratie, terwijl de situatie continu in de gaten wordt gehouden, maar dit zou bijna elf miljoen euro kosten. Ook is nog niet bekend hoelang het eventuele herstel gaat duren. Deze werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er stabiliteit komt in de ondergrond en dat de omgeving weer veilig wordt. Het is onduidelijk of het werk klaar is voor Milaan-Sanremo, die in maart verreden wordt.

Update - 3 december 2019 (9.00 uur): Organisatie Milaan-Sanremo niet ongerust over Poggio

De organisatie van Milaan-Sanremo, RCS, maakt zich nog geen zorgen over de doorgang van Milaan-Sanremo over de Poggio. Dat heeft het laten weten aan Het Nieuwsblad. ‘We weten op dit moment niet in hoeverre het begin van de klim beschadigd is. We zijn momenteel niet ongerust, want er is nog veel tijd. Vanaf begin volgend jaar zullen we de situatie volgen en kijken of er consequenties zijn voor de race', zegt Mauro Vegni. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws