[Update] Parcours Milaan-Sanremo 2020 officieel: inclusief Poggio De Klassiekers

[Update] Parcours Milaan-Sanremo 2020 officieel: inclusief Poggio

Door Wilbert van der Velde 18 februari 2020 | 18:03


(2 december) Voorjaarsklassieker Milaan-Sanremo gaat traditioneel over de Poggio, maar die passage komt mogelijk in gevaar. Een aardverschuiving bedreigt het gebied en daarom is een gedeelte al deels afgesloten voor verkeer. De aardverschuiving komt langzaam maar zeker dichterbij, mede dankzij hevige regenval.

Er wordt gesproken over restauratie, terwijl de situatie continu in de gaten wordt gehouden, maar dit zou bijna elf miljoen euro kosten. Ook is nog niet bekend hoelang het eventuele herstel gaat duren. Deze werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er stabiliteit komt in de ondergrond en dat de omgeving weer veilig wordt. Het is onduidelijk of het werk klaar is voor Milaan-Sanremo, die in maart verreden wordt.

Update - 3 december 2019 (9.00 uur): Organisatie Milaan-Sanremo niet ongerust over Poggio

De organisatie van Milaan-Sanremo, RCS, maakt zich nog geen zorgen over de doorgang van Milaan-Sanremo over de Poggio. Dat heeft het laten weten aan Het Nieuwsblad. ‘We weten op dit moment niet in hoeverre het begin van de klim beschadigd is. We zijn momenteel niet ongerust, want er is nog veel tijd. Vanaf begin volgend jaar zullen we de situatie volgen en kijken of er consequenties zijn voor de race', zegt Mauro Vegni.

Update II - 7 februari 2020 (11.33 uur): Gilbert heeft goed nieuws over de Poggio

Philippe Gilbert heeft in gesprek met Cyclingnews goed nieuws weten te melden over de staat van de Poggio. De legendarische klim in Milaan-Sanremo zou er slecht bij liggen door het noodweer in december en de organisatie zou zelfs denken aan een andere route. Onzin, zo verzekert Gilbert nu. 'Ik heb de klim zelf nog gezien tijdens een training en die is gewoon in orde.'

'Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen, er is helemaal niets veranderd', vervolgt hij. Milaan-Sanremo wordt dit seizoen op 21 maart verreden. Gilbert hoopt het monument te winnen, zodat hij als één van de weinige renners kan zeggen dat hij alle vijf de monumenten heeft gewonnen.

Update III - 13 februari 2020 (19.00 uur): Inspectie concludeert: Poggio kan in Milaan-Sanremo

Goed nieuws voor de liefhebbers van La Primavera, want de traditionele scherprechter, de Poggio, kan dit jaar gewoon in het parcours opgenomen worden. Dat constateren de technici van de gemeente en enkele experts, zo weet CyclingPro. Het probleem van de aardverschuivingen is nog niet definitief verholpen, maar voorlopig schuilt er geen direct gevaar, dus ook niet voor Milaan-Sanremo. De totale herstelwerkzaamheden hebben een kostenpost van zo'n twee miljoen euro.

Update IV - 18 februari 2020 (18.00 uur): Poggio definitief in parcours Milaan-Sanremo

De traditionele scherprechter van Milaan-Sanremo (de Poggio) is definitief opgenomen in het parcours. Waar er eerst nog twijfels waren vanwege een aardverschuiving in december, zijn die met het vrijgeven van het profiel door organisator RCS weggenomen. Het parcours is precies hetzelfde als de edities van 2018 en 2019. (Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Bram van der Ploeg
14 Feb 2020 om 11:42
Quote van Poelwinst
Update II van 7 februari; ''Milaan-Sanremo wordt dit seizoen op 21 februari verreden''. Dit is op 21 maart.

Scherp, we gaan het meteen aanpassen!

Poelwinst
14 Feb 2020 om 10:53

Update II van 7 februari; ''Milaan-Sanremo wordt dit seizoen op 21 februari verreden''. Dit is op 21 maart.

Reageer


Meer nieuws