Benoot hoopt op duo met Matthews: 'Ik kan aanvallen, hij kan rekenen op sprint' De Klassiekers

Benoot hoopt op duo met Matthews: 'Ik kan aanvallen, hij kan rekenen op sprint'

Door Bram van der Ploeg 11 december 2019 | 10:08


Tiesj Benoot en Michael Matthews kijken uit naar de samenwerking in de klassiekers bij Team Sunweb. Beide renners mikken vol op succes in het voorjaar en hopen daarbij complementair te zijn aan elkaar.

Benoot mag dan goed gepresteerd hebben in meerdaagse koersen in 2019, hij heeft vooral veel zin in de klassiekers. Met Matthews heeft hij een perfecte bliksemafleider. In Het Nieuwsblad zegt hij daarover: 'Ik wilde graag een snelle man naast mij in het voorjaar. Een type waarvan de concurrentie schrik heeft. Bij Lotto-Soudal had ik daar al op aangedrongen. Matthews beantwoordt er perfect aan. Ik denk dat we heel complementair zijn. Ik kan aanvallen, hij kan rekenen op zijn sprint.'

Matthews: 'Doel is om weer te genieten'

Ook Matthews mikt op succes in het voorjaar. 'Ik was niet mezelf dit jaar, dus ik heb de tijd genomen om mijn lach terug op mijn gezicht te krijgen. Als je zo valt zoals ik in Parijs-Nice, heb je tijd nodig om te herstellen. Ik liep het hele jaar achter de feiten aan. Ik hoop geen pech te hebben dit seizoen. Ik heb veel getest en verkend en ik doe specifieke trainingen om mijn zwaktes te verbeteren in de klassiekers. Het doel is om weer te genieten van het fietsen, zonder stress', zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Matthews weet dat hij daarbij zo onderhand als kopman moet fungeren. 'Ik ben een stille jongen en als echte leider of kopman moet je uitgesproken zijn. Je moet aangeven wat je wil om het beste uit anderen te halen. De laatste jaren hield ik dingen voor mezelf, maar ik heb nu meer ervaring. Ik ga niet op een rots staan en iedereen vertellen dat ze mijn orders moeten opvolgen, maar ik kan wel delen wat ik heb geleerd.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws