Van Aert tankt vertrouwen: 'Geloof dat hij weer meedoet in finales' De Klassiekers

Van Aert tankt vertrouwen: 'Geloof dat hij weer meedoet in finales'

Door Bram van der Ploeg 17 januari 2020 | 11:29


De lach keert langzaam terug op het gezicht van Wout van Aert. Na de horror-blessure in de Tour de France en maandenlange twijfel toont een trainingskamp in Spanje deze dagen andermaal aan dat Van Aert op de weg terug is.

Na al flink wat trainingskilometers en drie keer top-5 in zijn eerste drie veldritten van het seizoen, is Van Aert momenteel met Jumbo-Visma in Alicante. Daar toont hij goede signalen, stelt ploegleider Mathieu Heijboer in Het Laatste Nieuws: 'Hij doet alles mee, zonder problemen. We monitoren het dagelijks heel goed. Zodra Wout aangeeft dat het te zwaar wordt, of dat het niet zo vlot loopt als hij zou hopen, grijpen we in. Tot nu gaat alles zeer goed.'

Dat Van Aert nog vijf crossen toevoegt aan zijn winter is volgens Heijboer ook alleen maar goed. Optimisme overheerst: 'Zoals het er nu voor staat, en als Wout het hele programma kan draaien wat wij voor ogen hebben, heb ik er het volste vertrouwen in dat hij weer op niveau zal zijn in het voorjaar. We zullen in de eerste wedstrijden zien of hij ook dat laatste procentje terugvindt wat het verschil maakt tussen winnen en verliezen. Maar ik geloof ik dat hij weer meedoet in de finales van de klassiekers. En dat hij toont wat hij vorig jaar heeft getoond.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws