[Update] Wijzigingen in programma Degenkolb: geen Algarve en Omloop De Klassiekers

[Update] Wijzigingen in programma Degenkolb: geen Algarve en Omloop

Door Bram van der Ploeg 19 februari 2020 | 09:39


(4 februari 2020) Lotto-Soudal-renners Philippe Gilbert en John Degenkolb gaan de Ronde van Valencia gebruiken om nog beter op elkaar ingespeeld te raken. En om vervolgens in De Omloop Het Nieuwsblad te knallen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Manager John Lelangue stelt dat het eerste doel de opening van het Belgische seizoen is. ‘Daar proberen we nu naar toe te werken.’ Lotto-Soudal treedt op zaterdag 29 februari dus aan met twee nieuwe kopmannen: Gilbert en Degenkolb. De Belgische formatie hoopt met deze mannen potten te kunnen breken.

'Philippe en John hebben de voorbije weken al goed samengewerkt, maar moeten bepaalde details nog op punt stellen in de Ronde van Valencia’, aldus Lelangue. De Omloop Het Nieuwsblad is de traditionele opening van het wielerseizoen op de weg. Vorig jaar won Zdenek Stybar in Gent.

Update - 19 februari 2020 (09.35 uur): Degenkolb past programma iets aan

John Degenkolb zal toch niet starten aan de zijde van Philippe Gilbert in de Omloop Het Nieuwsblad, zo meldt Het Laatste Nieuws. Zijn ploeg Lotto Soudal heeft besloten om in de eerste Belgische klassieker van het jaar te mikken op Gilbert en Tim Wellens. Degenkolb kan een dag later voor zijn kans gaan in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Het is een kleine wijziging in het programma van Degenkolb, die in de Ronde van Valencia zijn debuut maakte voor Lotto Soudal. Daarin was een derde plaats in de massasprint op de slotdag in Valencia zijn beste resultaat. Normaal gesproken was hij woensdag van start gegaan in de Ronde van de Algarve, maar door ziekte is daar een streep doorheen gegaan. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws