Terpstra snapt Van der Poel wel: 'Als het goed gaat, moet je niet wachten' De Klassiekers

Terpstra snapt Van der Poel wel: 'Als het goed gaat, moet je niet wachten'

Door Bram van der Ploeg 06 februari 2020 | 10:13


Niki Terpstra was in 2018 de grote man van het voorjaar, maar lag in 2019 vooral op het asfalt toen de prijzen werden verdeeld. In Het Nieuwsblad is de inmiddels 35-jarige Nederlander strijdvaardig voor een nieuw jaar en verdedigt hij landgenoot Mathieu van der Poel.

Terpstra is momenteel in Saudi-Arabië voor de Saudi Tour, de eerste wedstrijd van zijn seizoen. Hij wil bewijzen dat hij ook kan winnen bij Total Direct Energie. 'Jullie in België lijken het soms niet te geloven, maar ik meen het als ik zeg dat ik Quick-Step nog niet heb gemist. Natuurlijk is het anders bij mijn Franse ploeg. Maar daarom niet slechter.'

'Ik heb vorig jaar ook best wat leuke ereplaatsen verzameld, alleen was die overwinning er niet bij. Dat valt natuurlijk op. Bovendien was een tikje meer geluk welkom geweest', vervolgt hij. Door een harde val in de Ronde van Vlaanderen liep Terpstra al snel achter de feiten aan. Of zoals hij het zelf zegt: 'Plots viel dat allemaal als een kaartenhuisje in mekaar.' 

Terpstra: 'Waarom zou Van der Poel pas over vijf jaar moeten winnen?'

Terpstra beseft wel dat het er met veel nieuwe jonge renners lastiger op wordt om te winnen. Van der Poel lijkt het boegbeeld van een nieuwe generatie, waar ook Wout van Aert deel van uitmaakt. Terpstra juicht dat alleen maar toe. 'Daarom begrijp ik ook die vragen niet over Van der Poel en of hij soms niet wat veel hooi op zijn vork neemt? Waarom zou hij pas over vijf jaar wedstrijden moeten winnen die hij nu al kan winnen? Als het goed gaat, moet je niet wachten. Het zijn gewoon toptalenten.' (foto: Sirotti 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
6 Feb 2020 om 19:56

Mathieu heeft in drie disciplines samen minder wedstrijddagen per jaar dan de gemiddelde renner van een WorldTour ploeg. Hoezo veel hooi op de vork? Hij is vooral bijzonder effectief en daarom ook altijd in het nieuws.

Reageer


Meer nieuws