Gilbert mist topvorm in Omloop: 'Dan heb ik niet goed gerekend' De Klassiekers

Gilbert mist topvorm in Omloop: 'Dan heb ik niet goed gerekend'

Door Jannick van der Hooft 10 februari 2020 | 09:24


Philippe Gilbert deed in de Ronde van Valencia voor het eerst weer competitieritme op bij zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal. Ondanks dat hij weinig vooraan te vinden was tijdens die wedstrijd, keert hij met grootse plannen terug naar België voor het voorjaar. Dat vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Van slijtage is nog altijd weinig sprake bij de Belg en dat weet hij zelf ook: 'Mijn conditie is zeker net zo goed als vorig jaar rond deze periode. En de samenwerking met de ploegmaten verloopt prima.' Toch zit hij nog niet in de buurt van zijn topvorm, dat is ook niet de bedoeling volgens hem: 'Ik zal nog niet top zijn in de Omloop. Mocht dat wel het geval zijn, dan heb ik niet goed gerekend. Mijn doelen liggen later in het seizoen.'

Gilbert: 'Onderschat dit Lotto Soudal niet'

De Belg steekt niet onder stoelen of banken dat Milaan-Sanremo één van zijn grote doelen is dit jaar, maar zo'n uitgesproken uitdaging levert hem naar eigen zeggen weinig extra druk op: 'Die heb ik altijd al gehad, het is niet zo dat die nu groter is. Bij Deceuninck-Quick-Step hadden we meerdere kopmannen, maar onderschat dit Lotto Soudal niet. Wij hebben in het voorjaar ook meerdere pionnen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws