Jungels wil egoïstischer zijn: 'Zelfvertrouwen kreeg grote klap' De Klassiekers

Jungels wil egoïstischer zijn: 'Zelfvertrouwen kreeg grote klap'

Door Jannick van der Hooft 11 februari 2020 | 13:37


Bob Jungels ondervindt wel eens de tegenslagen van zijn ambitieuze karakter. Tenminste, dat vertelt hij in gesprek met CyclingNews. Toch zal hij ook in 2020 weer vol voor de Vlaamse klassiekers gaan, in combinatie met het mikken op ritzeges in de Tour de France.

Vorig jaar reed de Luxemburger zich namelijk compleet de vernieling in door na een zwaar klassiekerseizoen te starten in de Giro d'Italia. Het ging niet al te best, maar Jungels wilde niet van opgeven weten: 'Dat kon ik het team niet aandoen. Het zou egoïstisch geweest zijn om naar de dokter te luisteren. Dat moet ik in de toekomst misschien wat vaker zijn.' Ook daarna liep zijn seizoen niet meer lekker: 'Dat was een grote klap voor mijn zelfvetrouwen.'

Jungels kon het mentaal niet meer opbrengen om op dezelfde manier als daarvoor te lijden. Hij was blij dat het seizoen voorbij was. Nu hij zich de afgelopen winter weer opnieuw heeft kunnen opladen, start hij met hervonden energie aan de start van de klassiekers: 'Vorig jaar heb ik mezelf bewezen dat het een goede keuze was om in Vlaanderen te starten.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws