'Lichtere' Kristoff zit vol vertrouwen: 'Je hebt maar acht kansen' De Klassiekers

'Lichtere' Kristoff zit vol vertrouwen: 'Je hebt maar acht kansen'

Door Jannick van der Hooft 17 februari 2020 | 17:01


De Noorse sprinter Alexander Kristoff zal door het missen van een plek in de Tourselectie alles moeten zetten op succes in de voorjaarsklassiekers, zo vertelt hij in gesprek met Cyclingnews. De Noor heeft veel vertrouwen in een succesvolle campagne.

De 32 jarige Kristoff zal 29 februari aan de start staan van Omloop Het Nieuwsblad en ook zal hij starten in Kuurne-Brussel-Kuurne. ‘Er zijn maar acht klassiekers dus je hebt niet oneindige kansen. Het laatste jaar had ik een comeback, dus ik hoop dat ik hetzelfde kan doen als ik in 2019 deed’, zegt Kristoff.

Echt goede ervaringen heeft hij echter niet met het openingsweekend. 'Ik heb het daar nooit heel goed gedaan, waardoor ik daarna altijd nerveus was voor de klassiekers erna. Ik kon dan vaak wel een maand later goed zijn in Vlaanderen, maar het is moeilijk om die vorm helemaal door te trekken.'

Kristoff kritisch op zichzelf: 'Alles gaat om gewicht'

Voor dit jaar heeft de Noor er vertrouwen in dat hij beter uit de startblokken kan komen. Hij kijkt daarvoor kritisch naar zichzelf: 'Het gaat allemaal om gewicht en ik ben nu een stuk lichter dan vorig jaar.' Ook zijn fiets is een stuk minder zwaar geworden: 'Mijn nieuwe fiets is een stukje minder aerodynamisch, maar wel comfortabeler en lichter. Dat kan tijdens de klassiekers erg handig zijn om te versnellen na bochten of over de kasseien te gaan.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws