[Update] Van Baarle zet definitief een streep door Omloop Het Nieuwsblad De Klassiekers

[Update] Van Baarle zet definitief een streep door Omloop Het Nieuwsblad

Door Wilbert van der Velde 26 februari 2020 | 20:28


(24 februari 2020) Het is nog allerminst zeker of Dylan van Baarle aankomend weekend aan de start verschijnt van Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De 27-jarige renner van Team INEOS is ziek. Hij moest afgelopen week ook al afzeggen voor de Ronde van Algarve.

Waar Van Baarle het seizoen nog sterk begon met een vijfde plaats in het eindklassement van Tour Down Under, moest hij zijn rentree in het Europa uitstellen. Hij is nog herstellende, vertelt hij aan WielerFlits. ‘Ik heb de afgelopen dagen wel op de fiets gezeten, maar van harte ging dat niet. Ik moet per dag bekijken hoe het gaat.’

De Nederlander hakt woensdag de knoop door. ‘Dan ga ik nog een training doen om te testen hoe ik ervoor sta. Daarna kunnen we wel zeggen of ik genoeg hersteld ben om volle bak te gaan.’ (Foto: Sirotti, 2019)

Update - 26 februari (20.30 uur): Van Baarle start niet in Omloop Het Nieuwsblad

Dylan van Baarle heeft definitief besloten om niet van start te gaan in Omloop Het Nieuwsblad, zo heeft hij aan Wielerflits laten weten. De Nederlander heeft na zijn ziekte te weinig kunnen trainen om een rol van betekenis te kunnen spelen. 'Ik heb een week lang geen serieuze inspanning kunnen doen. Ik ben wel weer fit, maar nog niet klaar om te koersen.’ De renner van Team INEOS wil dan ook geen risico's nemen met het oog op de rest van het voorjaar. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws