[Update] Ziekte Van der Poel levert weinig stress op: 'Zijn ergere dingen' De Klassiekers

[Update] Ziekte Van der Poel levert weinig stress op: 'Zijn ergere dingen'

Door Jannick van der Hooft 27 februari 2020 | 19:54


Een flinke domper voor Mathieu van der Poel; de Nederlander kan zaterdag niet starten in Omloop Het Nieuwsblad vanwege ziekte. Dat meldt zijn ploeg Alpecin-Fenix donderdagmiddag. 

De griep heeft flink toegeslagen bij de ploeg, die met alle versterkingen deze winter goed wilde starten in de Omloop. Naast Van der Poel moet ook Sacha Modolo verstek laten gaan. Van der Poel is sinds de nacht van woensdag op donderdag geveld door de griep. Hij heeft het flink te pakken, wat ook invloed kan hebben op andere koersen.

Zo stelt Alpecin-Fenix dat Van der Poel mogelijk ook niet op tijd fit is voor de verkenning van de Ronde van Vlaanderen op maandag. Floris De Tier vervangt Van der Poel in de selectie voor Omloop Het Nieuwsblad. Modolo wordt zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne vervangen door Dries De Bondt.

Update - 27 februari 2020 (19.55 uur): Weinig paniek rond ziekte Van der Poel

Bij de talkshow De Wereld Draait Door werd ter gelegenheid van het nieuwe klassiekerseizoen een item gewijd aan Mathieu van der Poel. Daar vertelde zijn vader Adrie dat hij zich niet al te veel zorgen maakt over de situatie rond de zieke coureur: 'Er zijn ergere dingen, maar het is nu maken dat je beter wordt. Hij moet nu gewoon wat rust pakken en daarna de draad weer oppikken.' (foto: Sirotti, 2019)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Jeroen J
28 Feb 2020 om 09:24

Kan maar zo... Sacha Modolo komt uit een dorpje in Veneto, waar al mensen in quarantaine zijn geplaatst. En in de UAE Tour zijn twee Italiaanse stafleden besmet.

Ief
27 Feb 2020 om 16:20

Ik zeg het maar meteen: Corona (want dat belletje gaat vast in de media rinkelen)

Reageer


Meer nieuws