Naesen mist belangrijke pion in Omlooop: 'Liever nu dan later in voorjaar' De Klassiekers

Naesen mist belangrijke pion in Omlooop: 'Liever nu dan later in voorjaar'

Door Jannick van der Hooft 28 februari 2020 | 19:47


De voorbereiding van Oliver Naesen afgelopen winter zaaide wat 'twijfel' over zijn vorm voor de Omloop Het Nieuwsblad, maar toch kijkt de Belg met veel vertrouwen uit naar de openingswedstrijd van het klassiekerseizoen. In gesprek met Het Nieuwsblad blikt hij vooruit op een lastige dag in de regen.

'Ik heb daar niet zoveel problemen mee', zo spreekt hij over het verwachte weer. 'Zo erg als op het WK in Yorkshire zal het niet zijn.' Toch zal hij misschien wat meer wind vangen dan normaal, aangezien zijn lange ploeggenoot Stijn Vandenbergh er niet bij kan zijn bij de start in Gent: 'Ik spaar enorm veel energie door achter zijn rug te schuilen. Maar ik heb liever dat hij er nu niet bij is dan tijdens de rest van het voorjaar.'

Teuns geen topfavoriet voor Naesen

Met enkel plekken in de top vijftig in de afgelopen Ruta del Sol denkt Naesen dat hij geen al te slechte voorbereiding achter de rug heeft. Hij kon daar in Andalusië van dichtbij kijken hoe Dylan Teuns zich opwerkte tot één van de topfavorieten. Voor Naesen is hij echter niet de grootste kandidaat voor de zege: 'Leg de aankomst op de top van de Berendries en hij is mijn numero uno, maar de finish ligt in Meerbeke.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws