Van Avermaet vreest: 'Schrappen Vlaamse koersen zou kleine ramp zijn' De Klassiekers

Van Avermaet vreest: 'Schrappen Vlaamse koersen zou kleine ramp zijn'

Door Ward Hilhorst 07 maart 2020 | 11:21


Het mag geen geheim zijn dat het coronavirus de gemoederen binnen het peloton bezig houdt. Nadat de Italiaanse voorjaarskoersen al van de agenda verdwenen, zeggen nu ook veel ploegen af voor Parijs-Nice. Daarbij ook Team CCC van Greg Van Avermaet. Over zijn 'Plan C' vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Waar de Italiaanse wedstrijden plan A waren en Parijs-Nice plan B, bestaat zijn plan C uit een hoogtestage in de Sierra Nevada met de klassieke ploeg van CCC. 'Nu moet ik weer tien dagen trainen tegen mezelf, in plaats van acht dagen tegen een peloton. Dat is mentaal niet makkelijk. Toch zal ik fysiek weer hetzelfde niveau kunnen halen voor het voorjaar.'

Helaas is er nog weinig zeker. Kan de Giro worden verreden? Wat doen besmettingen in België met de koersen daar? 'Het zou pijnlijk zijn als de Vlaamse koersen niet doorgaan. Je moet er toch rekening mee houden. Alles kan op dit moment, maar voor mij zou dat een kleine ramp zijn.' Toch is er ook een keerzijde van die medaille: 'Door de huidige situatie kan ik iets langer mee en waarschijnlijk ook Luik rijden.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws