[Update] 'Preventieve corona-maatregelen tijdens Vlaamse klassiekers' De Klassiekers

[Update] 'Preventieve corona-maatregelen tijdens Vlaamse klassiekers'

Door Jannick van der Hooft 10 maart 2020 | 15:52


Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, allen zijn ze al afgelast. Gelukkig gaat Parijs-Nice voorlopig wel door, al dan niet met strenge regels. Zo mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij start en finish van de koers. Maar hoe zit het met het verdere voorjaar, wat is de stand zaken in België?

Op 18 maart krijgt het klassiekerseizoen in België zijn gevolg en dat zal aanhouden tot 5 april. De Ronde van Vlaanderen moet het gebruikelijke hoogtepunt van het Belgisch voorjaar worden, mits alles gewoon nog doorgaat. Tomas Van Den Spiegel, directeur van Flanders Classics, maakt zich voorlopig nog geen zorgen. 'De signalen die we van de overheid krijgen zijn geruststellend. We hebben ook het gevoel dat we de coranacrisis goed managen', laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

Voorlopig lijken de grootste problemen zich niet voor te doen omtrent het doorgaan van de wedstrijd, maar meer de manier waarop. Met of zonder publiek? 'Met viroloog Marc Van Ranst hebben we overleg gehad wat we allemaal kunnen doen om de renners en de toeschouwers te helpen. We moeten klaar zijn om de plannen toe te passen.' Voorlopig wil hij nog niet denken aan een afgelasting van de wedstrijden: 'Dat zou een reusachtige financiële impact op onze organisatie zijn.'

Update - 10 maart 2020 (15.50 uur): Flanders Classics neemt preventieve corona-maatregelen

Tomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, heeft in gesprek met VTM Nieuws verteld preventieve maatregelen te nemen om de Vlaamse wedstrijden doorgang te kunnen verlenen. Die variëren van het uitdelen van handgels tot het instellen van veiligheidsparameters. Meer kan er volgens hem op dit moment niet gedaan worden: 'Er zijn geen richtlijnen vanuit de overheid, dus het is wachten voor ons.'

Desondanks denkt Van den Spiegel dat de overheid de beslissing gaat maken over een eventuele afgelasting. 'Als je kijkt naar Italië kun je er niet vanuit gaan dat dit snel voorbij gaat. Maar we moeten luisteren naar mensen die er meer verstand van hebben dan wij. Voor nu is het onduidelijk hoe dit gaat evalueren.' Over een financiële tegenvaller voor zijn bedrijf wil hij het liever niet hebben: 'Dat mag geen raadgever zijn. Het algemeen belang staat voorop. (Foto: SS Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws