Geduld Van Aert op de proef gesteld: 'Strade Bianche was een doel' De Klassiekers

Geduld Van Aert op de proef gesteld: 'Strade Bianche was een doel'

Door Bram van der Ploeg 11 maart 2020 | 20:50


Wout van Aert is blij dat hij normaal gesproken in goede conditie aan het voorjaar kan beginnen. De Belg van Jumbo-Visma kwam terug van een zware blessure, zette in het veld en tijdens enkele hoogtestage grote stappen, maar beseft dat hij wel ritme mist.

Hoewel Van Aert al wel Omloop Het Nieuwsblad reed en daar een goede indruk maakte bij zijn rentree, heeft hij sindsdien geen koers meer gereden door het coronavirus. Tegenover VTM Nieuws spreekt hij dan ook zijn twijfels uit over zijn exacte vorm: 'Er zijn ergere dingen dan het missen van wedstrijden, maar in races rij je wel op mentaliteit. Het is niet makkelijk om op het laatste moment dingen anders te doen. De jongens die Parijs-Nice rijden, hebben een voordeel.'

Jumbo-Visma zelf trok zijn renners terug uit Parijs-Nice, waardoor Van Aert nog maar een trainingsstage inlaste. Hij had nu echter al graag geschitterd. 'Strade Bianche was een doel, nadat ik twee keer derde werd in de laatste twee jaar. Daarna mikten we op Parijs-Nice. Ik keek er naar uit, maar het werd een volgend offer. Ik probeer positief te blijven, in alle gevallen. Eendagswedstrijden zijn wel anders dan rittenkoersen. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws