Teunissen geniet van onvoorspelbaarheid klassiekers: ‘Er gebeurt van alles’ De Klassiekers

Teunissen geniet van onvoorspelbaarheid klassiekers: ‘Er gebeurt van alles’

Door Wilbert van der Velde 11 april 2020 | 15:57


Het afgelopen jaar zagen we Mike Teunissen vooral uitblinken als sprintaantrekker voor Dylan Groenewegen en op prachtige wijze de eerste etappe van de Tour de France winnen. In zijn geliefde klassiekers was het daarentegen een stuk minder, al maakte een zevende plaats in Parijs-Roubaix het nog een beetje goed. 

De klassiekers zijn voor veel wielrenners en volgers het hoogtepunt van het seizoen. De wind, regen, valpartijen, strategie en durf zorgen vaak voor spannende en onvoorspelbare koers waarbij je op het puntje van de stoel blijft zitten. ‘Je weet dat er weer van alles gaat gebeuren, dat het weer een heel avontuur gaat worden. Maar hoe het allemaal gaat lopen, dat weet je nog niet’, vertelt Teunissen in een interview met Procycling.

Waar de klassiekers vol zitten met verrassende wendingen, is het bij de grote ronden vaak erg voorspelbaar. ‘Je weet vooraf al hoe negen van de tien etappes zullen verlopen. Dat het een sprint wordt en tussen welke sprinters het zal gaan. Bij een bergrit precies hetzelfde.’ Voor Teunissen is een keuze tussen de voorspelbare grote ronden en onvoorspelbare klassiekers dan ook niet lastig. ‘De onvoorspelbaarheid die hoort bij de klassiekers, dat vind ik het mooist.’ (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws