Poels won heroïsche LBL 'op gevoel': 'Het was niet gepland, hoor' De Klassiekers

Poels won heroïsche LBL 'op gevoel': 'Het was niet gepland, hoor'

Door Jannick van der Hooft 26 april 2020 | 08:36


Wout Poels is de laatste Nederlandse winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, die normaal gesproken deze zondag op het programma had moeten staan. Bij De Telegraaf krijgt de Limburger uitgebreid de kans om nog eens terug te blikken op die bewuste editie in barre omstandigheden.

Poels stond op het moment van de zege nog helemaal niet te boek als renner voor het klassieke werk. Wel behaalde hij in aanloop naar La Doyenne van 2016 al een vierde plek in de Waalse Pijl. 'Ik wist dat ik me moest laten zien (de olympische tickets moesten toen nog verdeeld worden, red.) en ik voelde me woensdag heel sterk in de Waalse Pijl.' Daar wist Poels dat het met de benen wel in orde zat, maar de weersvooruitzichten betekenden niet veel goeds: 'Dan weet je het nooit. De ene keer was ik heel goed in dit weer, maar de andere keer ook weer niet.'

Geteisterd door weer en wind beleefde Poels tijdens die race een topdag. Met winnen had hij eigenlijk geen rekening gehouden, net als zijn medevluchters op het eind van de race. Op 250 meter ging hij zijn sprint aan: 'Ik zat met drie man voorin die een rappe sprint in de benen hebben, maar ik denk dat ik ze daar een beetje verraste. Het was niet gepland, hoor. Maar op dat moment gebeurt dat: een gevoel dat je moet gaan en gelukkig was dat de juiste versnelling op het moment.' (Foto: Sirotti, 2016)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws